Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2018. Szeptember
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Veterán tekerések
Veterán tekerések : 5. DUNAKANYAR TÚRA, Vác 2013Képtárak: Súgó

Túl vagyunk a ötödik, jubileumi Dunakanyar Túrán! Az idei évben, szakítva a hagyományokkal a folyó túlpartján tettük meg a már szokásos 50 km-es veteránkerékpáros kirándulásunkat. Vácról indulva Zebegény volt a célállomás. A gyülekező helyszíne a Váci Ligeti Stadion előtti parkoló volt, ide kellett megérkezni a részvevőknek.

Sajnos a tavalyi évhez képest kevesebben vettek részt a túrán. Volt akit a munkája szólított el, és olyanok akiket a technika ördöge tréfált meg és vissza kellett fordulniuk.

Kisebb késéssel de annál nagyobb lendülettel a gyönyörű napsütésben neki vágtunk túránknak! Először elkerekeztünk a Március 15.-e térre, Vác főterére ahol elkészültek a csoportképek, utána körbetekerve a tér egy részét lecsorogtunk a Duna partján húzódó kerékpáros útra. A két héttel korábbi, előzetes útvonal bejárás alkalmával még víz alatt lévő szakaszt most már könnyedén lehetett teljesíteni, hiszen a folyó vissza húzódott medrébe.

A belvárosi részt elhagyva a Vácról kifelé vezető kerékpár út első néhány kilométere szépen lassan emelkedett, volt ahol jobban és volt ahol kevésbé. Az egyik húzósabb kaptatón felfelé megtörtént az első technikai probléma. Az egyik öreg kerékpárnak letört a jobb oldali pedálja. A kezdeti tanácstalanság után rögtön jött a megoldás! Volt aki több kerékpárt is hozott magával, így volt "ideiglenes" cserealkatrész. A hibát orvosolva máris folytatódhatott a túra.

Az első pihenőpontunk a Váctól nem messze fekvő Verőce volt. Itt parkoltuk le kerékpárjainkat, és mindenki tetszésének megfelelően kávéval, fagyival, étkezéssel pótolta az elvesztett energiát:). A helyi étterem teraszáról egy csodálatos kép tárult elénk. A szemközti hegyvonulat és a Duna látványának összhangja magával ragadta az ember képzeletét. Itt vártuk be a korábban, pedáltörés miatt leszakadt néhány fős csapatot is.

A pihenő után, Kismaros érintésével Nagymaros felé folytattuk utunkat, a csapat olyan fitt volt, hogy itt már nem álltunk meg pihenni. Bár ez a település a korábbi tervek alapján ugyancsak pihenő pont lett volna. Kényelmes tempóban tapostuk a pedált Zebegény felé.

Zebegénybe érve a Főtéren található templom előtt álltunk meg először, és mivel már jócskán el múlt dél étkezési lehetőség után néztünk. Az elfogyasztott falatok után egy kis sétára indult a csapat egy része, felmásztunk az "Ereklyés Országzászló és kilátó" tetejére. A kilátó tetejéről csodás látvány tárult elénk. A Trianoni emlékműegyüttest eredetileg hivatalosan nem avatták fel, mert a II. világháború közbeszólt. A háborút követő néhány évtizedben, hogy az emlékművet megmentsék az utókor számára átminősítették kilátóvá.

A Kálváriadomb oldalán lesétálva meglátogattuk a helyi temetőt, majd egy meredek ösvényen keresztül leereszkedtünk vissza a település egyik kis utcájába.

Gyorsan eltelt a nap, mire észrevettük az idő múlását már délután öt óra volt, ideje elindulni visszafelé. A haza vezető úton már csak egyszer álltunk meg egy kerékpáros pihenőben, itt újra magunkhoz vettünk egy kis frissítőt és irány Vác...

Szeretném megköszönni mindenkinek aki részt tudott venni a túrán, hogy megtisztelt jelenlétével, remélem jól éreztétek magatokat?! Akik pedig nem tudtak eljönni, azokkal remélem 2014-ben találkozunk:))) 

Videó a túráról
További képek videón 
Tivadar fotóalbuma

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!