Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Veterán tekerések
Veterán tekerések : IV. VETERÁN KERÉKPÁR TÚRA ÉS TALÁLKOZÓ, Szentendre 2012Képtárak: Súgó

Az idei, immáron negyedik szentendrei túránk a hétvégén sikeresen lezajlott. Az időjárás kegyes volt hozzánk, talán túlságosan is. No de miért is panaszkodnék, hiszen nyár van! A rekkenő hőség ellenére szép számmal képviseltették magukat a résztvevők. Az ország több pontjáról érkeztek, sőt az idén még Szlovákiából is. Így a mostani veterán kerékpár túra és találkozó nemzetközivé nőtte ki magát. A felvidéket Hornák Robert és Horváth Tivadar képviselte, Ők Levicéből (Léva) érkeztek saját maguk által épített tandem kerékpárral.

A túra az idén is a Pap-szigetről indult, rövid kerekezés után, megérkeztünk a Leányfalú határában lévő komphoz, itt keltünk át a Dunán, majd Szigetmonostor érintésével a 6 km-re lévő Tahitótfalu felé vettük az irányt. A szigetet keresztül szelő útszakasz kis forgalmú és jó kerékpározható volt. Egy defektet leszámítva zökkenőmentes is.

Tahitótfaluban tartottunk egy kis pihenőt, majd innen következett egy újabb 9 km-es szakasz. Egy jó félórás tekerés után érkeztünk meg utunk feléhez, a Sziget-spiccben található Kisorosziba. A település egy nagyon kellemes, hangulatos kis falú. Mivel már jócskán elmúlt dél, és kellőképpen megéhezett a csapat, a helyi fogadóban pótoltuk az elveszett energiát.

Ezután következett, szerintem a nap legjobb része a szigeten lévő kempingben töltött másfél óra. Vagyis fürdőzés a Dunában. Mivel alacsony volt a vízszint, több 10 métert is belehetett sétálni. Körülbelül fél öt lehetett amikor elindultunk vissza Szentendrére.

A visszavezető út Tahitótfalutól már a 11-es úton haladt, a szokásos útszakaszon Leányfalú érintésével. A szentendrei befutóra pedig fél hat körül került sor. Összességében egy kellemes és hangulatos túrát tudhatunk magunk mögött.

Személy szerint köszönöm minden résztvevőnek, hogy megtiszteltek azzal, hogy együtt tekerhettünk. Papp Zoltánnak és Móringer Lajosnak - bár Ők sajnos nem tudtak eljönni - pedig, hogy telefonon kívántak nekünk minden jót.

Bízom abban, hogy Mindenki jól érezte magát, és sikerült néhány kellemes emléket szereznie a túrán.

Találkozzunk jövőre is!

További tartalom:  Videók a túráról

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto