Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Gondold újra!
Gondold újra! : CSEPEL TURA 1975Képtárak: Súgó


A Magyar Gyártmányú Veterán Kerékpárok virtuális múzeuma 2012 júniusában egy új menüponttal bővült, ez nem volt más, mint a "Gondold Újra!". Az elnevezés olyan régi magyar gyártmányú kerékpárokat takar, ahol az új koncepcióban, a kerékpárok eredeti állapotuktól eltérően, egy ötlettől vezérelve vagy pusztán a praktikusságot szemelőt tartva új külsőt kapnak. Lássuk egy ilyen kerékpárt.
 
Csepel Tura 1975
 
Célom volt építeni egy változó terepkörülmények között is hobbi kerékpározásra alkalmas 'antik' kerékpárt, ami látványban kiemelkedik a mai lélektelen robotbiciklik tömegéből. A koncepció egy 30-as évek hangulatát idéző országúti kerékpár volt.
 
A kerékpár alapját egy 1975-ös Csepel Tura adta. Az országúti hangulathoz egy leheletnyit módosítani kellett a vázat, a hátsó villából 4cm lett kivágva, hogy  a kerék közelebb kerülhessen az üléscsőhöz, valamint a papucsok is módosítva lettek. Az első villát kiegyenesítették, ill. 3 cm-rel megrövidítették. A bringa eredeti kormánya lett felhasználva kis módosítással, egyszerűen fordítva lett beépítve az outi hatás elérése miatt, valamit egyedi építésű/krómozású fordított kormányvégfékek lettek tervezve - a letűnt korokat idézve - hogy a fékbowdenek rejtetten a kormánycsőben futhassanak, csak a rögzítésnél lépnek ki belőle.
 
A kor hangulatát az egyedileg készített fa markolatok hivatottak tovább erősíteni. A régi 28-as krómozott felnikbe dobfékes agyakat fűztek rozsdamentes küllőkkel, a hátsóban egy Sram hétsebességes agyváltóval. A retró hatást elősegítendő vajszinű Schwalbe köppenyekkel. A kerékpár világítása korszerűsített bár dinamós, hátul stílusos lámpával de megbízhatóbb led égővel, elöl légyszem külsőt kölcsönző 2x10Wos egyedi készítésű led lámpatestekkel. Ezeket vázban vezetett kábelezés köti össze. Az speciális aranyszínű lakkozással az egyedileg készített bőr italtartó és váztáska teszi teljessé a harmóniát.
 
DT
 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

   
     

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!