Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Gondold újra!
Gondold újra! : VELVÁRTKéptárak: Súgó

Velvárt kerékpár

Egy csepeli méhtelepen találtam a kerékpárt, nyereg kivételével komplett volt. Akkor még nem tudtam, hogy miféle kerékpár. Nekiláttam felújítani, leégettem róla a festékrétegeket, újrafestettem sárgára, mert nem akartam olyan fekete öreges kerékpárt. A felniket átfűzettem, mert már nem talált rá a kerékpárboltos 26-os gumifalcos köpenyt. A régi alkatrészeket, megpucoltam újra festettem. Így használtam 3 évig, aztán már nem mertem tovább használni az elrozsdásodott tetejű hátsó támvillák miatt. Érdekelt a kerékpár típusa, így el kezdtem kutakodni utána az interneten, veterán börzéken, elkapott a veteránkerékpárok világa, közben szaporodtak körülöttem a méhtelepről hazahozott régi, „ígéretesnek tűnő” biciklik. Elhatároztam, hogy újból felújítom a Velvárt kerékpárt, mert már ez is kiderült, hogy Velvárt Nándor készítette, minden bizonnyal a háború idején. Az elrozsdásodott támvillákat megforrasztattam, visszafűztem a gumifalcos felniket, amikre Papp Zoltán készített kiváló méretre szabott köpenyeket cseh 28-asokból. Kapott egy igényesebb festést, kerestem rá szép krómozású kormányt, hajtókarokat. A kormány a fogantyúival egy orosz biciklin lehetett eredetileg, a fékkart meg én eszkábáltam rá, nem szép, de használható, talán még lesz szebb is. A hátsó agy a megbízhatóság jegyében egy vadonat új Favorit agy, a nyereg is a neves cseh gyár terméke. A hajtómű, és a szárnyas anyák nem tudom min szolgáltak eredetileg. A pedálokat kopott szovjet pedálokból készítettem. A sárvédők rajta voltak, amikor találtam, szakasztott olyan, mint a Csepel Budapesteken, de apróbb eltérések vannak, talán abból lett átalakítva szakszerűen. Szóval elég vegyes alkatrészekből állt össze. Szeretném idővel korhűbbé tenni, készíttetni, vagy keresni rá egy, a jelenlegivel megegyező stílusú, egybeépített kormányt krómozva, fa fogantyúkkal, valami igényesebb első fékkart, egy korhűbb hátsó agyat, nyerget, pedálokat. Az eredeti hajtókarjai a lánctányérral megvannak, azok felújításra szorulnak.  

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
 

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!