Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Gondold újra!
Gondold újra! : VELVÁRTKéptárak: Súgó

Velvárt kerékpár

Egy csepeli méhtelepen találtam a kerékpárt, nyereg kivételével komplett volt. Akkor még nem tudtam, hogy miféle kerékpár. Nekiláttam felújítani, leégettem róla a festékrétegeket, újrafestettem sárgára, mert nem akartam olyan fekete öreges kerékpárt. A felniket átfűzettem, mert már nem talált rá a kerékpárboltos 26-os gumifalcos köpenyt. A régi alkatrészeket, megpucoltam újra festettem. Így használtam 3 évig, aztán már nem mertem tovább használni az elrozsdásodott tetejű hátsó támvillák miatt. Érdekelt a kerékpár típusa, így el kezdtem kutakodni utána az interneten, veterán börzéken, elkapott a veteránkerékpárok világa, közben szaporodtak körülöttem a méhtelepről hazahozott régi, „ígéretesnek tűnő” biciklik. Elhatároztam, hogy újból felújítom a Velvárt kerékpárt, mert már ez is kiderült, hogy Velvárt Nándor készítette, minden bizonnyal a háború idején. Az elrozsdásodott támvillákat megforrasztattam, visszafűztem a gumifalcos felniket, amikre Papp Zoltán készített kiváló méretre szabott köpenyeket cseh 28-asokból. Kapott egy igényesebb festést, kerestem rá szép krómozású kormányt, hajtókarokat. A kormány a fogantyúival egy orosz biciklin lehetett eredetileg, a fékkart meg én eszkábáltam rá, nem szép, de használható, talán még lesz szebb is. A hátsó agy a megbízhatóság jegyében egy vadonat új Favorit agy, a nyereg is a neves cseh gyár terméke. A hajtómű, és a szárnyas anyák nem tudom min szolgáltak eredetileg. A pedálokat kopott szovjet pedálokból készítettem. A sárvédők rajta voltak, amikor találtam, szakasztott olyan, mint a Csepel Budapesteken, de apróbb eltérések vannak, talán abból lett átalakítva szakszerűen. Szóval elég vegyes alkatrészekből állt össze. Szeretném idővel korhűbbé tenni, készíttetni, vagy keresni rá egy, a jelenlegivel megegyező stílusú, egybeépített kormányt krómozva, fa fogantyúkkal, valami igényesebb első fékkart, egy korhűbb hátsó agyat, nyerget, pedálokat. Az eredeti hajtókarjai a lánctányérral megvannak, azok felújításra szorulnak.  

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
 

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!