Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Hírek a veterán kerékpárok világából

II. DUNAKANYAR SZÍVE TT - BESZÁMOLÓ

2014.09.15. 14:09, yoleeka

Az idén is egy nagy veteránkerékpáros túrával búcsúztattuk a nyarat. A tavalyi évhez hasonlóan szeptember első szombatján rendeztük meg a Dunakanyar Szíve TT-t. Ez nem más, mint egy  100 km-es veteránkerékpáros bringatúra a Dunakanyar legszebb részein keresztül tekeregve. Sajnos ebben az évben lényegesen kevesebben vágtunk neki a távnak, összesen 6-an. Összteljesítményünk 600 km-re rúgott. Jó hangulat, kitartó kerékpárosok és finom ebéd és a végén egy hatalmas esső. Így foglalhatnám össze röviden az II. DunakanyarSzíve TT veteránkerékpáros teljesítmény túrát.

A Csapat:)

Na de azért ennél sokkal több minden történt!

Pénteken este csak reménykedtem abban, hogy másnap reggelre jó idő fogad. Így is lett, bár az előző napi essőzés kissé feláztatta a talajt, de az aszfalton minden rendben volt. Sőt az időjárás is kegyes volt hozzánk:). A délelőtti indulásra 6 kerékpáros érkezett, túlnyomó többségben országúti kerékpárral, de volt félverseny és agyváltós gép is.

Délelőtt 9:30-kor vágtunk neki a távnak, a Budakalászi Omszki tó partjáról indulva. Utunkat Szentendrén keresztül Leányfalu felé vettük, itt volt az első pihenőpont.  Egy kis frissítés, majd irány tovább. Pár kilométer után ismét megálltunk, megérkeztünk az első ellenőrzőpontunkhoz, a Balázs kerékpárbolt Tahitótfalusi üzletében kaptuk az első pecsétet.

Majd újra nyeregbe szálltunk és meg sem álltunk Dömösig. Ott a hajóállomáson, a Duna partján időztünk egy kicsit, az volt a második pihenőpont. A kanyargó folyó, a hegyek és a csodálatos napsütéses idő harmóniája felejthetetlen élményt nyújtott.

Dunai látkép a dömösi kikötőből

Kis idő elteltével ismét kerékpárra ültünk, és túránk következő ellenőrzőpontja felé vettük az irányt. Mielőtt az Esztergom kertvárosi Féja Géza közösségi házhoz értünk volna, kis kitérőt tettünk. Móringer Lajos vezetésével bevetettük magunkat a Kis-Duna partján megrendezett "Ízek Korok Hangulatok" Fesztiváli forgatagába. Itt tartottunk egy kis pihenőt, sőt a hangulatos Kék Duna sörkert vendégszeretetét is élvezhettük, ezúton is köszönet a frissítőért! A kiruccanás után, újra gépre szálltunk és indultunk következő pihenő és ellenőrző pontja felé – itt már az ebédért hajtottunk:).

Ha arra jártok nézzetek be Ti is:)

Az Esztergomból kivezető útszakaszon már vártak minket - a kertvárosi Polgárörség! Bizony, abban a szerencsés helyzetben lehettünk, hogy utunk további, nagyjából 6 km-es szakaszára Ök biztosították. De volt még egy csavar! A biztosításhoz csatlakozott további 2 rendőrautó is:) Így csapatunkat elől és hátúl két villogó rendőr és két polgárőr autó biztosította. Végre begurultunk a már említett közösségi ház udvarára. A kerékpárosokat Tóth Tamás igazgató fogadta, és természetesen a szíves vendéglátás sem maradt el. Ebéddel, hideg frissítővel vártak minket, a milánói makaróniért köszönet Lajos bácsinak! Jól jött a letekert 60 km utánJ

Ebéd közben...

Délután három óra kürül indultunk tovább rajtszámunkon az újabb pecséttel, és útravalóul egy kis folyadék utánpótlással. A közösségi ház gondolt ránk és mindenki kapott egy kisüveges ásványvizet.

Már „csak” 40 kilométer volt hátra, de tudtuk, hogy az emelkedőkkel tarkított szakasz nehezebb lesz, mint a mögöttünk álló 60 km. "Hazafelé" még megálltunk  Dorogon, benéztünk a Bányász-napi rendezvényre. Kis bámészkodás és GO!

Végül is bevettük az utolsó 40 kilométert és hatóra magasságában begördültünk utunk kiindulópontjára a Budakalászi Omszki tóhoz. Az utolsó szakaszon - az Ürömi domb előtt leszakadt az ég, és a hátralévő néhány kilómétert az úton hömpölygő "áradásban" kellett megtenni. A dombról levezető aszfaltcsík eltűnt, és az út sokkal inkább hasonlított egy megáradt patakra, mintsem közlekedésre alkalmas útra. Nem beszélve arról, hogy a víznyelő csatornák átalakultak buzgárokká, a víz nem el, hanem felfelé folyt:)  

A 6 indulóból 6-an végig tekertük a teljes távot. Volt technikai problémánk is, de összefogással sikerült megoldani, így mindenki sikeresen teljesítette a 100-es távot.

Így telt el a nap. Ezzel a kis túrával elbúcsúztattuk a nyara, tekertünk egy nagyot. Bízom benne, hogy jövőre is találkozunk, és még többen csatlakoznak majd hozzánk.

Szeretnék köszönetet mondani:

A Balázs kerékpár boltnak, hogy lehetőséget biztosított a bélyegzésre. A Féja Géza közösségi háznak, Tóth Tamásnak, hogy vendégül látták csapatunkat. Móringer Lajosnak a finom ebédért. A Kék Duna sörkertnek a szíves vendéglátásért, én nem utosó sorban az Esztergom-Kertvárosi Polgárörség Csapatának, valamint az hozzájuk csatlakozó Rendőrség tagjainak. 

További képek facebook oldalunkon

Találkozzunk 2015-ben is!

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!