Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Hírek a veterán kerékpárok világából

BESZÁMOLÓ - 6. DUNAKANYAR TÚRA

2014.07.15. 21:30, yoleeka

Ha július akkor Dunakanyar Túra! Múlt héten szombaton tartottuk szokásos éves veteránkerékpáros túránkat és találkozónkat. Az időjárás kegyes volt hozzánk, bár a hét szinte minden napjára jutott egy kis eső. Bevallom őszintén pénteken este csak reménykedni tudtam abban, hogy szombatra virradóra kisüt a nap. S láss csodát, az égiek velünk voltak, egy igazi napsütéses, bringás reggelre ébredtünk. Az előző napi rossz időjárás talán elrettentette a túrázók egy részé, mert az elmúlt évekhez képest kevesebben voltunk. De a lelkesedésünk és a hangulat töretlen volt, így egy kellemes családias bringázásban lehetett részünk. A résztvevők száma 11 főre rúgott, a legifjabb túrázónk a 3 éves Juli, neki külön szeretnék gratulálni, mert kitartóan viselte az egész napos bringázást. 
 
A túra az idén is a Pap-szigetről indult, rövid kerekezés után, megérkeztünk a Leányfalú határában lévő komphoz, itt keltünk át a Dunán, majd Szigetmonostor érintésével a 6 km-re lévő Tahitótfalu felé vettük az irányt. A szigetet keresztül szelő útszakasz kis forgalmú és jó kerékpározható volt. A kisebb megállásokat leszámítva műszaki hiba és baleset mentesen teljesítettük a közel 50 km-es távot.
 
Tahitótfaluban tartottunk egy kis pihenőt, majd innen következett egy újabb 9 km-es szakasz. Egy jó félórás tekerés után érkeztünk meg utunk feléhez, a Sziget-spiccben található Kisorosziba. A szembe szél nem esett jól, de azért vállalható volt a tempó. A település egy nagyon kellemes, hangulatos kis falú. Mivel már jócskán elmúlt dél, és kellőképpen megéhezett a csapat, a helyi fogadóban pótoltuk az elveszett energiát.
 
Az ebéd után lekerekeztünk a sziget-csúcsig, és közelebbről is megnéztük a Dunát. A homokos partszakasz fürdőzésre csábított, de sajnos az időjárás nem tette lehetővé ezt, sütött a nap, de nem volt az az igazi kánikula, így hát maradt a napfürdőzés.  
 
A visszavezető út Tahitótfalun keresztül a szigeten folytatódott, Szigetmonostornál újra átkeltünk a Dunán komppal és a határcsárdától kerékpár úton kerekeztünk vissza Pap szigetig. A szentendrei befutóra pedig fél hat körül került sor. Összességében egy kellemes és hangulatos túrát tudhatunk magunk mögött.
 
Személy szerint köszönöm minden résztvevőnek, hogy megtiszteltek azzal, hogy együtt tekerhettünk. Bízom abban, hogy Mindenki jól érezte magát, és sikerült néhány kellemes emléket szereznie a túrán.
 
Találkozzunk jövőre is!
 
Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!