Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Kerékpár kiállítások
Kerékpár kiállítások : MAGYAR VETERÁN JÁRMŰVEK TÖRTÉNELMI BEMUTATÓJA 2012, RáckeveKéptárak: Súgó

A veteránkerékpárosok is megtisztelő meghívásban részesültek Cserna Gábor szervezőtől a Ráckevén megrendezett: Magyar Veteránjárművek Történelmi Bemutatóján 2012 november 25.-n. A csodálatos panorámát nyújtó soroksári Duna parton a „Kálmán Bácsi Bor és Rendezvényház  adott helyet a kiállításnak. A gyönyörű Ikaruszok és Csepel teherautók valamint a Dutrák és egyéb magyar gépcsodák a Dunaparton sorakoztak – időnként egy öreg Hoffer traktor öblös hangja remegtette meg a levegőt.

A vendéglő teraszán szép WM , RM, Csepel és Berva motorok díszelegtek mellettük békésen megfértek az öreg kerékpárok. Hangulatos halk zene mellett gulyáságyúban készült forralt bor és forró tea és délben egy jó adag babgulyás oldotta a hideg és ködös levegő zordságát.

A helyi kiállítók kerékpáros vonalon WM Villám, Mokány, Favorit női, CSM Toldi mellett egy Túrára szerelt Dongó motort is prezentáltak.

A Fórumosok közül ketten cipekedtünk kerékpárokkal a helyszínre:

Pócsi Pisti igazán kitett magáért, mert 12 db szép magyar kerékpárral érkezett, amelyek a magyar kisipari: Stadler Tigris, Kaufmann Nimród gyermek, Takács, ?? Vénusz, Super Oso és a nagyipari gyártás széles köréből kerültek ki: WM: Rapid, Auróra, Varázs, NIK Csepel, RM Touring, CSM túra, Toldi.  (látni kellett volna az autót megpakolva:))

Jómagam a szokásos Papp gépekkel: Extra, 26 női, Sport váz, WM vázas 26, 28 női, valamint OSO vázas női géppel - és egy frissen tuningolt 1946-47-es faágas WM Csepel nőivel és a jó öreg Velvarttal jelentkeztem.

Látványnak a század eleji Papp kereskedő táblás versenygép és a szintén Papp kereskedőtáblás női Silberrad a család ténykedését bemutató tablóval lett még kiállítva.

Jóleső érzés volt, hogy több „fórumos” szaki személyesen is kilátogatott, sőt Varsa Úr is tiszteletét tette nálunk. Több látogató hosszasan elidőzött az öreg gépek mellett, de legnagyobb sikere mégis a Pitti bá Túrájára szerelt gyerekülésnek volt, felidézve több család kerékpáros gyermekkorát:))

Évzáró kiállításnak igazán hangulatos volt.  

Papp Zoltán Kecskemétről.

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
 

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!