Magyar Honvéd


        

VIRTUÁLIS MÚZEUM

PROJEKTEK

Főlap   Bejelentkezés   Napi   Hírlevél   Index   Média   Túra   Kiállítás   Cikk   Piac   Link   IVCA-online

Típusok   Nyaktábla   Katalógus   Alkatrész   Háborús évek   Könyvtár   Hasznos   Vázszám   Életkép   Gondold Újra!

HOKE   SHOP   ÉVK   DSZTT

 

 
Programajánló
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Utolsó frissítés

 
Legfrissebb témák
Friss bejegyzések
2015.07.10. 08:47
2015.05.12. 10:35
2015.04.12. 15:42
 

 

 
Kerékpár kiállítások
Kerékpár kiállítások : TECHNIKATÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 2012, PerkátaKéptárak: Súgó

Azok az emberek akik azért nem jöttek el Perkátára, mert azt hitték., hogy „csak falunapok” – azok súlyosan tévedtek és szegényebbek lettek egy igényesen megszervezett kiállítás élményétől…. A  kiállítás dísze lehetett volna akár egy nagyvárosnak is…. A hétvégén pár szerencséssel részt vehettünk a Perkátai Régiséggyűjtő Egylet által szervezett "Technikatörténeti Kiállítás"-on. Kiállítási anyaggal megtöltöttek egy egész tornatermet, de jutott látnivaló bőven a szabadtérre is… A Perkátaiak eredetileg kismotor gyűjtésből indultak, de idővel a technika számos területéről komoly anyag gyűlt össze. A mostani kiállítás mottója mutatja a témát:

„Közlekedés: földön, vízen és levegőben.”

Kismotorból gyűlt össze természetesen sok, de modellből talán még annál is több… Hajó, repülő és vasútmodellek – ez utóbbiakból komoly terepasztalok vonták el a legfiatalabb látogatók tekintetét, de a felnőttek is sokáig ácsorogtak ott….

A szervezők nagyon kitettek magukért - csodálatos kiállítást produkáltak –

A teremben most először külön kerékpár kiállítást is szerveztek, amelyre mi veteránosok is jelentkeztünk. A helyi kiállítók mellett - Pócsi "Pitti" bá, Pap Zsolti, Blazsó és jómagam 13 + 3 fél bringát vittünk a kiállításra... A kerékpárok előtt mindig voltak nézelődők…. A kiállításból néha kivettük a gépeket és megmutattuk, hogy jól gurulnak még most is!!  4 velocipédes is gazdagította a kerékpáros felvonulást és kiállítást- nem kis feltűnést keltve a faluban:)) Többen próbálkoztak felülni a magos nyeregbe... A kiállítás mellett szerveztek repülőmodell légi bemutatót is, valamint gokartozni is lehetett. A nagymotorosok is szép számmal összegyűltek, ők utas szállításra is vállalkoztak… Szerencsénk volt részt venni egy igazi falusi szüreti felvonulásban is, ahol 100 lovas vonult fel!

A 2 és fél napos program felejthetetlen érzést hagyott a résztvevőkben - igazán kellemes élmény volt – nagy-nagy köszönet érte!! Külön köszönet Újfalusi Pálnak és kedves családjának, Rajcsányi Laci bácsinak, valamint egész Perkátának, mert a falu apraja - nagyja egyaránt kivette a részét a vendéglátásból!!!

Kiállítóként érkeztünk és barátokként búcsúztunk…

Papp Zoltán Kecskemétről.

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
 

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy emléket állítson a Magyar gyártmányú veterán kerékpároknak, ezzel is adózva a múlt zseniális remekeinek. Az oldalon több fotón, dokumentáción keresztül szeretném bemutatni azt ami most már történelem, viszont évtizedekkel ezelőtt a mindennapjaink meghatározó eleme volt. A kerékpár! A virtuális múzeum célja összegyűjteni, rendszerezni, ezáltal dokumentálni a Magyar kerékpárokkal kapcsolatos anyagokat és információkat. Remélem, hogy sokan szívesen nézelődnek majd itt, és emlékeznek vissza a múltra. Jó lenne több veterán kerékpárt látni az utakon vagy gyűjteményben. Egy maroknyi kis társaság tartja életben a veterán kerékpárok múltját és jelenét. Köszönet Nekik!

FELHASZNÁLÁS  KAPCSOLAT  VENDÉGKÖNYV  PARTNEREK  Copyrightˆ 2008-2016 Rozgonyi Roland

      


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!